Vaskemaskinen vil ikke centrifugere


Populært spørgsmål

Løsninger når vaskemaskinen ikke vil centrifugere

Step 1:

Fejlen kan skyldes ubalance i tromlen, som kan opstå ved vask af én stor ting eller få ting - det kan fx være en bademåtte, som suger meget vand og derved bliver meget tung ved vask. Ved vask af tekstiler som bademåtter vil der ikke kunne skabes balance i tromlen og mange nyere maskiner har en balancekontrol, som forhindrer, at vaskemaskinen ødelægger sig selv - en slags centrifugeringsovervågning, som kontrollerer, at der er balance i tromlen, når vaskemaskinen skal centrifugere. Problemet kan typisk afhjælpes ved at fylde noget mere tøj i tromlen (fx håndklæder) og så prøve at køre programmet igen.

Step 2:

Fejlen kan skyldes, at maskinen ikke tømmes for vand. De fleste vaskemaskiner har en indbygget sikring, som gør, at vaskemaskinen ikke kan centrifugere med vand i. Vaskemaskinen pumper vand ud før hver centrifugering og i det tilfælde at slangen eller pumpen er tilstoppet, vil denne funktion ikke kunne gennemføres. Kontrollér derfor at afløb og afløbspumpe fungerer, kontrollér også pumpehuset for løse genstande, som kan forhindre pumpen i at fungere efter hensigten. Læs desuden afsnittet "Pumper ikke vandet ud".

Step 3:

Fejlen kan skyldes, at lejerne er defekte. Defekte lejer kan resultere i, at tromlen "går stramt" eller slet ikke kan dreje rundt. Når du tjekker lejerne, bør du samtidig kigge efter fremmedlegemer i vaskemaskinen.

Step 4:

Fejlen kan skyldes drivremmen. Drivremmen kan både sidde forkert og den kan være defekt. Start med at tjekke, at den sidder som den skal. Gør den ikke det, bør du sætte den på plads.

Step 5:

Fejlen kan skyldes slidte motorkul. Motorkullene sidder overfor hinanden - på hver sin side af kommutatoren, som er den del på motoren, som kulstavene trykker imod. Kullene holdes ind mod kommutatoren af små fjedre, men i det tilfælde at motorkullene er slidte, vil et mekanisk stop bevirke, at kullene mister forbindelsen til kommutatoren. Er kullene beskadigede, bør du altid sørge for at udskifte dem. Klik her for at finde motorkul til din vaskemaskine. Du bør desuden kontrollere kommutatoren for grater - fastbrændt kulstøv. Dette kan du fjerne med en slibesten, samtidig med, at du drejer motoren rundt med håndkraft. Fjern efterfølgende den løse kulstøv - dette gøres fx ved at puste med trykluft.

Step 6:

Hvis du har gennemgået alle ovenstående punkter, uden at finde årsagen til fejlen, kan årsagen muligvis findes i en defekt motor eller motorstyring. Både motor og motorstyring kan du også skifte selv - find en ny vaskemaskinemotor her eller en ny vaskemaskinemotorstyring her.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.