Vaskemaskine vibrerer og står uroligt


Populært spørgsmål

Løsninger når vaskemaskinen vibrerer og står uroligt

Step 1:

Fejlen kan skyldes defekte lejer. Dette vil ofte medføre en bankende eller hylende metallisk lyd, alt afhængig af hvor medtagne lejerne er. Defekte lejer medfører desuden også ofte mørke pletter (rust/olieaflejringer) på tøjet.

Step 2:

Fejlen kan skyldes defekte støddæmpere. De fleste støddæmpere er friktionsdæmpere, som fungerer via gnidningsmodstanden (friktionen) mellem rør og stempel. Slappe dæmpere bevirker, at vaskemaskinens ophæng ikke fungerer og dette medfører slidtage på lejerne, hvilket ofte også resulterer i en bankende lyd.

Step 3:

Fejlen kan skyldes en tilstoppet trevlesi eller et fremmedlegeme i pumpehuset, som bevirker, at vandet ikke kommer hurtigt nok ud. De fleste vaskemaskiner har en sikring (niveaukontrol), som bevirker, at de ikke centrifugerer med for meget vand i. Er denne sikring defekt, vil problemet med vand i maskinen under centrifugering, kunne opstå, fordi vandet ikke kan komme hurtigt nok ud. Dette vil medføre, at vaskemaskinen står uroligt.

Step 4:

Fejlen kan skyldes en overfyldt vaskemaskine eller stor uligevægt, hvilket ligeledes kan medføre ubalance, som får maskinen til at stå uroligt. Uligevægten kan fx opstå ved vask af større ting - fx et dynebetræk - eller for få ting - fx jeans / cowboybukser.

Step 5:

Fejlen kan skyldes, at vaskemaskinen ikke står i vater - eventuelt som følge af, at vaskemaskinen står på et glat underlag og den på den måde har mulighed for at flytte sig under centrifugering. Afhjælp problemet ved at sætte vaskemaskinen på et skridsikkert underlag. Du kan evt. bruge et sæt gummifødder, som kan lægges under de eksisterende plastikfødder. Hvis der er hældning på gulvet, vil vaskemaskinen også kunne flytte sig under centrifugering og i dette tilfælde anbefales det ligeledes, at du sætter vaskemaskinen på gummifødder eller andet skridsikkert underlag. Gummifødderne hjælper desuden til at modvirke, at støj forplanter sig ned i gulvet ved centrifugering.

Step 6:

Fejlen kan skyldes, at vaskemaskinen ikke er blevet kalibreret. Nogle nyere vaskemaskiner har en kalibreringsfunktion som indstiller maskinen ud fra hvor den står. Se maskinens manual for om din maskine bør kalibreres. Deri står der ligeledes en vejledning hertil, da det kan variere fra maskine til maskine.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.