Vaskemaskine stopper i programmet


Populært spørgsmål

Vaskemaskine stopper i programmet

Step 1:

Viser maskinen en fejlkode i displayet efter den er stoppet, så kan du ofte finde svaret på problemet i din brugermanual.

Step 2:

Fejlen kan skyldes en tilstoppet si eller slange. Start med at rense trevlesien. Hvis der står vand i vaskemaskinen, selvom du har trevlesien ude, er bundslangen tilstoppet og dette vil resultere i, at vaskemaskinen ikke kommer videre i programmet. Kontrollér, at vandet kan komme ud af afløbsslangen - dette kan fx gøres ved at lægge slangen på gulvet. Afmontér tilløbsslangen ved vaskemaskinen, stik slangen i en spand og kontrollér, at der kommer vand ud, og at der er tryk på vandet.

Step 3:

Fejlen kan skyldes et defekt varmelegeme. Hvis vaskemaskinen går i stå i starten af programmet, lige efter, at den har taget vand ind, kan det skyldes at varmelegemet er i stykker. Nogle vaskemaskiner kan vaske i koldt vand, kan din det, bør du prøve at køre et koldtvandsprogram. Hvis vaskemaskinen kan fuldføre programmet i koldt vand, så er det højst sandsynligt varmelegemet, der er defekt.

 

Step 4:

Kan du ikke finde fejlen i ovenstående punkter, kan fejlen muligvis skyldes styreprintet eller motorstyringen.