Vaskemaskine slår relæ eller springer sikring


Hvis din tørretumbler ikke vil tænde kan det skyldes flere ting. Nedenfor finder du vejledning til fejlsøgning af problemet, så tørretumbleren forhåbentligt kan få nyt liv og komme til at køre igen. Mangler du fortsat hjælp kan du kontakte os, eller bestille et servicebesøg så kommer vi så hurtigt som muligt.

Populært spørgsmål

Vaskemaskine slår relæ eller springer sikring

Step 1:

Ofte vil fejlen skyldes et defekt varmelegeme. Nogle vaskemaskiner har programmer til kold vask, hvis din vaskemaskine har det, kan du teste om fejlen ligger i varmelegemet, ved at køre et koldtvandsprogram igennem. Kan vaskemaskinen gennemføre programmet, har du med stor sikkerhed fundet fejlen. Er det varmelegemet der er årsag til at relæet slår fra, så vil det slå fra meget kort tid efter start af en vask.

Step 2:

Hvis der er en fejl på motoren. Dette er sjældnere end at det er varmelegemet, men det kan godt være årsag til fejlen. Relæet vil slå fra kort tid efter start, hvis dette er problemet.

Step 3:

Fejlen kan skyldes en defekt dørlås. Dørlåsen er en elektrisk låseanordning, som sidder indvendigt ved håndtaget. Hvis relæet slår fra straks (i samme sekund) efter strømmen tilsluttes, kan det være tegn på en defekt dørlås.

Step 4:

Fejlen kan skyldes en defekt afløbspumpe. Er det afløbspumpen der er fejl på, så vil maskinen køre i et godt stykke tid, og det er først når den skal pumpe vand ud at relæet slår fra.

Step 5:

Fejlen kan også skyldes en utæthed. F.eks. i en pakning eller slange. Relæet vil typisk slå fra, når vandet løber ned i en elektrisk komponent, da dette resulterer i en kortslutning. Kig efter om du kan se der løber vand ud et sted, eller om der er et sted på gulvet hvor der ligger vand.