Vaskemaskine ødelægger og laver huller i tøjet


Populært spørgsmål

Vaskemaskine ødelægger og laver huller i tøjet løsninger

Step 1:

Huller i tøjet kan opstå, hvis du benytter et pletfjerningsmiddel, når du vasker. Du skal være påpasselig med, at lade pletfjerningsmidlet sidde for længe på tøjet, da dette kan forårsage huller i vasketøjet. Læs altid pletfjerningsmidlets brugsvejledning, for at undgå ødelagt tøj.

Step 2:

Huller i tøjet kan opstå, hvis du bruger blegemidler, når du vasker dit tøj. I tilfælde af, at blegemidlet ikke er helt opløst, når det kommer i kontakt med tøjet, kan det ætse huller i tøjet. Tilsæt derfor altid blegemidlet i vaskemaskinens sæbeskuffe, for bedst muligt at undgå huller i vasketøjet.

Step 3:

Huller i tøjet kan også skyldes, at tænderne på lynlåse river hul i vasketøjet, når det køres rundt i vaskemaskinen. Bukseknapper kan ligeledes forårsage huller i tøjet. Du bør derfor altid sørge for at knappe knapper og lyne lynlåse.

Step 4:

Huller i tøjet kan skyldes fremmedlegemer mellem tromlen og vaskekarret - fx kuglepenne, BH-bøjler og lignende. Du kan fjerne fremmedlegemer via hullet ved bundslangen eller via det hul som varmelegemet sidder i - vær dog særligt opmærksom på, at hvis du afmonterer varmelegemet for at fjerne fremmedlegemer, kan varmelegemet være svært eller umuligt at genmontere. På nogle vaskemaskiner vil det være muligt at fjerne de medbringere (også kaldet valke), som sidder i tromlen og derved vil du kunne få adgang til eventuelle fremmedlegemer. Medbringerne er i nogle tilfælde skruet fast fra den modsatte side af tromlen.

Step 5:

Huller i tøjet kan skyldes sølvfisk og sandkorn. Sandkorn, som sidder på indersiden af vaskemaskinen, kan forårsage huller i tøjet og sølvfisk, kan ligeledes forårsage huller i tøjet. Sølvfisk er små skadedyr, der elsker fugt og mørke, hvilket gør at din vaskemaskine giver dem ideelle levebetingelser. I mangel på bedre føde, kan sølvfisk finde på at tage bittesmå bidder af dit bomuldstøj og når tøjet vaskes, slides hullerne større, så du til sidst vil kunne se et hul på størrelse med et knappenålshoved. Du kan så vidt muligt undgå sølvfisk i din vaskemaskine ved at lade lågen og sæbeskuffen stå åben, når maskinen ikke bruges, på denne måde undgår du, at der dannes for meget fugt. Det er også en god idé at vaske ved høje temperaturer engang imellem, på denne måde bekæmper du både sølvfisk og dårligt miljø i vaskemaskinen.

Step 6:

Sidst, kan huller i tøjet også skyldes en defekt dørbælg. Dørbælgen er den gummipakning, som sidder mellem vaskekarret og kabinettet, er denne defekt vil den kunne forårsage huller i tøjet. Du bør derfor undersøge dørbælgen for slidmærker og "gummifnuller", selvom du ikke finder hverken slidmærker eller "gummifnuller" vil dørbælgen godt kunne være defekt alligevel, da tegnene ikke altid er synlige. Finder du ud af, at dørbælgen er defekt, bør du udskifte den.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.