Vaskemaskine kan ikke tændes


Populært spørgsmål

Larmer det, hvis tromlen drejes rundt med hånden?

Step 1:

I så fald skyldes fejlen højst sandsynligt defekte tromlelejer. Dette vil medføre en rumlende lyd, alt afhængig af, hvor medtagne lejerne er. Defekte lejer kan desuden medføre mørke pletter (rust/olieaflejringer) på tøjet. Du kan købe seperate lejere for udskiftning, men i nogle tilfælde er det en hel komplet kar-unit der skal skiftes i maskinen. Ved kift af lejere anbefaler vi i øvrigt, at skifte pakdåsen (også kaldet en simmering) samtidigt, så du er sikker på, at maskinen holder tæt.

Populært spørgsmål

Vibrerer maskinen også mere end normalt?

Step 2:

I så fald kan fejlen skyldes defekte støddæmpere. De fleste støddæmpere er friktionsdæmpere, som fungerer via gnidningsmodstanden/friktionen mellem rør og stempel. Slappe støddæmpere bevirker, at maskinens ophæng ikke fungerer korrekt. Fejlen vil desuden ofte også - som ved defekte tromlelejer - resultere i en bankende lyd. Tjek eventuelt også om topfjedrene, som holder karet bør udskiftes i samme ombæring.

Populært spørgsmål

Vibration og larm

Step 3:

kan skyldes uligevægt i maskinen eller en overfyldt maskine. Begge dele vil kunne medføre ubalance, som får maskinen til at stå uroligt. Uligevægt kan opstå ved vask af større ting - fx ved vask af et dynebetræk, hvor tøjet klumper sig sammen - eller det kan opstå ved vask af for få tekstiler, som suger ekstra meget vand og derved bliver ekstra tunge ved gennemvædning - fx ved vask af et par cowboybukser / jeans eller ved vask af en bademåtte. Prøv at vaske en vask med noget andet i maskinen og se om den stadig larmer og vibrerer.

 
Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.