Rengøring af opvaskemaskine


 

Det kan virke pudsigt at ens opvaskemaskine trænger til rengøring, når nu man "vasker" den hver gang den kører. Opvaskemaskinen skal vedligeholdes med god rengøring flere gange om året for optimal drift og levetid.

 

Fjern madrester
Start med at fjerne madrester og snavs. Det kan være i riller på bestikbakke og/eller kurve. Fjern alt du kan se. Tag evt. kurve helt ud og rengør dem.

 

Afkalk maskinen
Som alt andet der bruger vand, så er det vigtigt at afkalke. Kalk sætter sig som en hinde over løsdele og mekaniske dele og forhindrer at man kan rengøre og fjerne fedt og snavs. Derfor start med at afkalke maskinen. Du hælder blot almindelig lagereddike i bunden - 2-4 dl. Kør et program på høj temperatur, uden service i.

 

Tag bundfilteret op 

Tag bundfilteret op og rengør det grundigt. Brug evt. en gammel tandbørste til at rense og rengøre. Er filteret meget snavset og fedtet kan det med fordel lægges i blød i varmt sæbevand.

 

Afmonter spulearme
Afmonter spulearmene og læg dem i blød i varmt vand med opvaskemiddel i. Lad dem ligge i blød indtil du er færdig med næste trin.

 

Manuel rengøring
Så skal du i gang med den manuelle rengøring. Lav en blanding af opvaskemiddel og rodalon i varmt vand. Så får du vasket både bakterier og fedt væk. Vask af i kanten af lågen og omkring gummilisten i lågen. Her kan du med fordel bruge en gammel tandbørste til at komme ind i alle spækker. Vask af inden i maskinen, i alle kanter og hjørner hvor spulearmene ikke rammer. F.eks. omkring sæbeskuffen. Tør efter med en klud med rent vand.
Tag spulearmene op af vandet og hæld rent varmt vand igennem dem. Tag en tandstik og rens hullerne. Det er vigtigt at alle huller er rene for snavs. Sæt spulearmene på plads igen når de er rengjorte og skyllede. Har du haft bundfilteret i blød skal dette også skylles i varmt vand sættes på plads nu.

 

Påfyld afspænding og salt
Så har du gjort alt hvad du kan for at få en perfekt skinnede opvask.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.