Opvaskemaskine vasker ikke rent


Populært spørgsmål

Opvaskemaskine vasker ikke rent

Step 1:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, at madrester har tilstoppet afløbet, filtret eller spulearmene. Det resulterer i, at det er snavset vand, der cirkulerer i opvaskemaskinen. Rengør derfor din opvaskemaskine jævnligt. Rengøring og vedligeholdelse af din opvaskemaskine kan ligeledes forlænge opvaskemaskinens levetid.

Step 2:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, at filtret i opvaskemaskinen ikke sidder korrekt. Undersøg at det sidder, som det skal – og hvis ikke sæt det på plads. Hvis filteret er slidt eller ikke er til at rengøre, så bør det skiftes. En god tommelfingerregel er, at filteret skal være så rent, så en vandstråle kan løbe lige igennem det.

Step 3:

Hvis ikke en grundig rengøring er nok, kan det skyldes at afløbspumpen trænger til at blive udskiftet.

Step 4:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, at servicet ikke er placeret korrekt – eller at maskinen er for fyldt. Sørg for ikke at overfylde opvaskemaskinen, og at servicet står de rette steder i opvaskemaskinen, så spulearmen kan rotere frit under opvasken.

Step 5:

Hvis din opvaskemaskine efterlader hvide rander på dit service, er det ikke sikkert, at det er opvaskemaskinen der ikke vasker rent – men derimod et resultat af kalk eller glaspest. Læs mere om belægninger på servicet her.

Step 6:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, at afløbsslangen er klemt eller knækket. Hvis der ikke er fri passage i afløbsslangen vil det beskidte vand ikke kunne blive transporteret væk fra opvaskemaskine. Skift afløbsslangen så opvaskemaskinen kan komme af med det snavsede vand, og opvaskemaskinen igen kan vaske rent.

Step 7:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, et lavt vandniveau. Hvis der ikke er vandtryk, kan opvaskemaskinen ikke tage nok vand ind. Det kan resultere i et lavt vandniveau, der gør at din opvaskemaskine ikke kan vaske rent.  En fejl på niveaukontrollen eller indløbskammer gør at opvaskemaskinen tager for lidt vand ind, og der vil ikke være vand nok til at spulearmen kan skabe det vandtryk, der kræver for at spulearmene kan dreje rundt. Det betyder at spulearmene står samme sted, og vandet fordeles derfor ikke over servicet.

Step 8:

Det kan også skyldes, at spulepumpen/spulemotoren ikke kører ordentligt og på den måde ikke skaber nok tryk på vandstrålerne til, at gøre opvasken ordentligt ren. Hvis der ikke er nok tryk på strålen kan det også skyldes, at spulearmene er tilstoppet, så vandet ikke kan komme ud, eller simpelthen spuler skævt og ikke rammer servicet, eller sæben.

Step 9:

Hvis din opvaskemaskine ikke vasker rent, kan det skyldes, at der ikke er varme i opvaskemaskinen - læs mere her.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.