Opvaskemaskine tørrer ikke


Populært spørgsmål

Hvis din opvaskemaskine ikke tørrer, kan årsagerne være følgende:

Step 1:

Hvis din opvaskemaskine ikke tørrer, kan det skyldes, at opvaskemaskinen mangler afspændingsmiddel. Afspændingsmiddel skal påfyldes jævnligt, da det fjerner overfladespændingen i vandet, så vandet glider af servicet under tørringen. 

Step 2:

Hvis din opvaskemaskine ikke tørrer, kan det skyldes, at du vasker plastik service. Plastik holder ikke så længe på varmen som glas og porcelæn og det betyder, at der skabes kondens i opvaskemaskinen. Det resulterer i, at servicet er vådt, når du åbner for opvaskemaskinen. Der vil altid være vanddråber på plastikting efter endt opvask. 

Step 3:

Hvis din opvaskemaskine ikke tørrer optimalt, kan det skyldes, at du tager servicet ud for tidligt eller åbner før maskinen er helt færdig. I nogle opvaskemaskiner kører tørreblæseren videre i nogle minutter efter at vaskeprogrammet er færdigt. Varmt service er i øvrigt mere modtageligt over for stød og kan derfor lettere gå i stykker, så lad det tørre og køle helt af i opvaskemaskinen. På denne måde får du både tørt service samtidig med, at du passer bedst på det.

Step 4:

Hvis din opvaskemaskine ikke tørrer, kan det skyldes en simpel ting, nemlig at du skyller servicet af, inden du sætter det i opvaskemaskinen. Nyere opvaskemaskiner afkorter vasketiden, hvis servicet er skyllet af og dermed ikke så beskidt – og det betyder, at opvaskemaskinen ikke bliver varm nok til at tørringen fungerer optimalt. Du skal derfor blot skrabe tallerkenen fri for grove madrester, inden den bliver sat i.

Step 5:

Nogle opvaskemaskiner har en blæser, som kører imens den tørrer. Hvis den er defekt vil servicet også være fugtigt.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.