Opvaskemaskine tager ikke vand ind


Populært spørgsmål

Hvis opvaskemaskinen ikke tager vand ind, kan årsagen være følgende:

  • Fejlen kan skyldes, at vandtrykket mangler eller er for svagt. Undersøg dette ved at skrue tilgangsslangen af hanen og lad vandet løbe ned i en spand. Er vandtrykket ok, så tjek din balofix - den kan være meget tilkalket og dermed lukke af for vandet. Det kan være nødvendigt at udskifte balofixen. En ny kan købes i et byggemarked.
  • Fejlen kan skyldes, at sandfiltret er stoppet. Afmontér tilgangsslangen og kontrollér filtret. Ved fast aquastop, sidder dette ved hanen, ellers sidder det normalt, hvor slangen skrues på opvaskemaskinen.
  • Fejlen kan skyldes, at aquastoppet er aktiveret. Hvis opvaskemaskinen fra producenten er monteret med en aquastopslange, kan der være en elektronisk sikring, som lukker for vandet, i det tilfælde, at der siver vand ud i sikkerhedsbakken (bunden af opvaskemaskinen) under opvaskemaskinen. I dette tilfælde kan du tippe opvaskemaskinen bagover, så vandet kan løbe væk. Opvaskemaskinen vil da virke igen, men er der en utæthed inde i opvaskemaskinen, vil det kun fungere indtil sikkerhedsbakken igen er fyldt med vand. Hvis opvaskemaskinen er eftermonteret med et aquastop, vil der ofte være tale om et triptællersystem, som slår fra, når et vist antal liter har passeret gennem slangen i én fyldning. Triptælleren kan genaktiveres - læs opvaskemaskinens brugsanvisning, for at se hvordan. For Waterblock gælder det, at denne afmonteres og den røde sikkerhedstap trykkes ind.
  • Fejlen kan være periodisk. I dette tilfælde bør du være opmærksom på, hvor meget vand opvaskemaskinen fylder på og om vandet evt. løber lige igennem maskinen i perioder.
  • Fejlen kan skyldes en defekt magnetventil (også kaldet en vandventil). Denne ventil åbner og lukker for at vandet kan komme ind i maskinen.
  • Fejlen kan skyldes, at der står vand i bunden, som ikke er pumpet ud. Kontrollér afløbsslanger og afløbspumpe. Står der vand i bunden kan du prøve at fjerne vandet med håndkraft eller trække maskinen ud og tippe den bagover så vandet kan løbe ud. Prøv så at tænde maskinen igen og se om den vil tage vand ind. Se også afsnittet omkring hjælp til opvaskemaskinen, hvis den ikke vil pumpe vandet ud.
  • Hvis opvaskemaskinen ikke tager vand ind, men godt kan påbegynde opvarmningen kontrolleres niveaukontrol og niveaukontrolslange.

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.