Opvaskemaskine service bliver hvidt


Populært spørgsmål

Opvaskemaskine service bliver hvidt løsninger

Step 1:

Fejlen kan skyldes overdosering af sæbe. Denne fejl ses ofte ved brug af vasketabletter. Brug i stedet pulver, som kan doseres i mindre mængder. Pulver kan også lettere opløses og skylles rundt i maskinen hvis du vasker korte vaske og/eller en vask på lav temperatur. Her vil din opvasketablet ikke være lige så effektiv.

Step 2:

Fejlen kan skyldes, at opvaskemaskinen mangler salt. Kontrollér, at der er salt i saltbeholderen, som sidder i bunden af maskinen. Undersøg samtidig om saltindstillingen passer til vandets hårdhedsgrad, i dit område. Se et kort over vandets hårdhedsgrad her. Læs brugsanvisningen til din maskine, for korrekt saltindstilling i forhold til vandets hårdhedsgrad. Har du ikke brugsanvisningen til din maskine, så bør du starte midt i skalaen og prøve dig frem, indtil du rammer et acceptabelt resultat. Der kan dog gå helt op til 8 opvaske før du ser resultatet af dine nye indstillinger.

Step 3:

Fejlen kan skyldes, at opvaskemaskinen trænger til en grundig rengøring.

Step 4:

Fejlen kan skyldes, at saltanlægget er tilstoppet. Inden opvaskemaskinen tages i brug første gang, skal der hældes vand i saltbeholderen - med mindre, at der står noget andet i din brugsanvisning. Er dette ikke blevet gjort, kan det resultere i en tilstoppet saltbeholder. Kontrollér evt. også om saltventilen er blokeret af sammenklumpet salt. Er den det, kan du forsøge at afhjælpe problemet ved at tømme saltbeholderen, fylde den med vand og lade beholderen stå i et døgns tid. Afhjælper dette ikke dit problem, bør du afmontere saltventilen, som sidder på saltbeholderen og efterfølgende rense beholderen ved stemplet.

Step 5:

Fejlen kan skyldes at salten er klumpet sammen til en hård sten, og derfor ikke blandes med vandet. Så vil dit service blive mat af kalk. Tag en grydeske og rør rundt i saltkaret, så salten bliver løs igen. Er der allerede kalkaflejringer på dit service, specielt glassene, så skal du bruge en skuresvamp og opvaskevand til at rengøre dem før du kører dem igennem opvaskemaskinen igen.

Step 6:

Fejlen kan skyldes at der doseres for for meget salt fordi låget på saltkaret ikke er skruet rigtigt på, eller at der er en utæthed i saltkaret. Tjek låget og skru det rigtigt på, hvis muligt.

Step 7:

Fejlen kan skyldes, at indløbskammeret er defekt eller tilstoppet. Indløbskammeret er et stort fladt kammer, som sidder i den ene side, hvor indløbsvandet og det saltholdige vand blandes. Er kammeret tilstoppet, bør du rense det.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.