Opvaskemaskine larmer


Populært spørgsmål

Opvaskemaskine larmer løsninger:

Step 1:

Hvis din opvaskemaskine larmer eller hyler, kan det skyldes, at spulearmen eller spulepumpen er tilstoppet. Spulepumpen sørger for at pumpe vand op i spulearmen på opvaskemaskinen. Sidder der noget i klemme her, kan der opstå en hyle-lyd. Madrester kan sætte sig fast i spulearmens dyser. Rens spulearmen og spulepumpen ved at skylle dem med varmt vand. Hvis der sidder genstande; fjern dem forsigtigt. Du kan bruge en tandstik til de små huller i spulearmen. Hvis spulearmen eller spulemotoren/spulepumpen er slidt eller defekt, skal du udskifte disse.

Step 2:

Hvis din opvaskemaskine larmer eller hyler, kan det skyldes, at der sidder noget fast i afløbspumpen eller afløbsslangen. Du kan rense afløbsslangen ved at skylle den med varmt vand. Afløbspumpen sidder i bunden af opvaskemaskinen. Du skal dreje på filterenheden, som sidder i bunden af din opvaskemaskine, så den løsner sig og nemt kan tages op. Nede i hullet finder du din afløbspumpe. Det kan være, at der sidder en lille lås, som du kan tage fat i og fjerne for at komme til din afløbspumpe. Oppefra kan du se, om der sidder noget i afløbspumpen. Den lille propel skal være let at dreje rundt med fingeren. Sidder der noget, skal du fjerne det forsigtigt. Er der intet, der sidder fast eller i klemme, kan det være afløbspumpen, der er gået i stykker.

Step 3:

Hvis din opvaskemaskine larmer (bankelyd) under vask, kan det skyldes, at spulearmen slår mod servicet. Hvis servicet ikke er placeret korrekt, kan det ligeledes blive flyttet rundt under vask. Omplacer servicet og fortsæt det igangværende program. Det kan også skyldes, at der ikke er meget service i opvaskemaskinen. Det kan gøre, at vandstrålen fra spulearmen rammer ind på siderne af opvaskemaskinen, og derfor larmer. Det kan også være at spulearmen er blevet skæv, så den derfor spuler forkert og dermed larmer. Du kan prøve at rette på armen, men det kan også være at den skal skiftes ud.

Step 4:

Hvis din opvaskemaskine larmer, kan det også skyldes, at afløbspumpen pumper uden vand. Så vil du høre en brummelyd. Forsøger opvaskemaskinen at pumpe vand ud uden held, kan det skyldes at pressotatener defekt. Pressostaten også kaldet niveaukontrollen sidder typisk integreret i vandkammeret som sidder i siden af opvaskemaskinen. Niveaukontrollen sikrer, at opvaskemaskinen tager den korrekte mængde af vand ind.

 

Hjælper ovenstående ikke?

Hvis ovenstående tips ikke hjælper så tøv ikke med at kontakte os eller bestille et servicebesøg.

Kontakt os på +45 98182100 eller info@cjdele.dk.

Du kan også bestille os til et servicebesøg, så kommer vi så hurtigt som muligt.