Ventilatoren i topen gør, at kulden cirkulerer i skabet. Blokerer du den med madvarer, vil det påvirke skabets temperatur og dermed forringe holdbarheden på din mad.
Kuldefølsomme frugter og grøntsager bør opbevares øverst i køleskabet.
Inden du sætter madrester i køleskabet, bør de være nedkølede. Pak i mindre portioner, skriv dato på og sæt i midten af køleskabet.
Placer drikkevarer som vand, sodavand og øl i midten af skabet, så har du altid kolde drikkevarer klar til dig, din familie og dine gæster.
Frugt og grønt bør opbevares i grøntsagsskufferne ved høj fugtighed og lav temperatur. Tag maden ud af emballagen, da det er med til at forlænge holdbarheden og friskheden.
Frosne madvarer bør altid tø op i køleskabet. Derved reduceres bakteriedannelse.
Døren har en varmere temperatur, hvorfor dørhylderne bør bruges til madvarer med en naturligt længere holdbarhed som f.eks. ketchup, sennep, marmelade, chilisauce og soyasauce.
Placér æg og mejeriprodukter som mælk, surmælksprodukter, smør og ost så lavt som muligt, da det er koldest nederst i køleskabet. dette vil forlænge friskheden og bevare smagen.
Der er koldest i skufferne i bunden i af dit køleskab, og det er her, pålæg, kød, fisk og skaldyr skal placeres for at have længst holdbarhed. Maden bør blive i emballagen og bør opbevares ved lav fugtighed.