guide til køleskabet

Ventilator

Ventilatoren i topen gør, at kulden cirkulerer i skabet. Blokerer du den med madvarer, vil det påvirke skabets temperatur og dermed forringe holdbarheden på din mad.

 

Eksotisk frugt & grønt

Kuldefølsomme frugter og grøntsager bør opbevares øverst i køleskabet.

 

Madrester

Inden du sætter madrester i køleskabet, bør de være nedkølede. Pak i mindre portioner, skriv dato på og sæt i midten af køleskabet.

 

Drikkevarer

Placer drikkevarer som vand, sodavand og øl i midten af skabet, så har du altid kolde drikkevarer klar til dig, din familie og dine gæster.

 

Frugt & Grønt

Frugt og grønt bør opbevares i grøntsagsskufferne ved høj fugtighed og lav temperatur. Tag maden ud af emballagen, da det er med til at forlænge holdbarheden og friskheden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Optøning

Frosne madvarer bør altid tø op i køleskabet. Derved reduceres bakteriedannelse.

 

Ketchup & marmelade

Døren har en varmere temperatur, hvorfor dørhylderne bør bruges til madvarer med en naturligt længere holdbarhed som f.eks. ketchup, sennep, marmelade, chilisauce og soyasauce.

 

Æg & mejeriprodukter

Placér æg og mejeriprodukter som mælk, surmælksprodukter, smør og ost så lavt som muligt, da det er koldest nederst i køleskabet. dette vil forlænge friskheden og bevare smagen.

 

Pålæg, kød, fisk & skaldyr

Der er koldest i skufferne i bunden i af dit køleskab, og det er her, pålæg, kød, fisk og skaldyr skal placeres for at have længst holdbarhed. Maden bør blive i emballagen og bør opbevares ved lav fugtighed.